Året 2007

Mycket från det här året skulle må bra av att raderas för att fatta sig kort. Det ska bli intressant att se vad nästa har för djävulstyg i beredskap.

Blandad kompott

I ett försök att vrida tillbaka dygnet (även om jag inte förstår varför eftersom jag ändå inte har något för stunden att gå upp tidigt på morgonen för) så tittade jag igenom nästan hela sista säsongen av Sex and the city för att hålla mig vaken. För någonstans runt tre på natten kom jag fram till att jag lika gärna kunde fortsätta vara vaken för att se om det gick vilket gjorde att kvällen tillbringades i soffan med te, chokladcapuccino och stickning.

Sex and the city är sådant där som känns så tjejigt att jag nästan tycker det är lite pinsamt att erkänna att jag faktiskt har hela den rosa skokartongen med alla säsongerna.. Samma som att jag ibland sitter och bölar till Grey's anathomy. Andra har skelett i garderoben, jag har små flickor i rosa ballerinakjolar som kommer ut i anfallsformering då och då.

Pinsamt.

Har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på nyårsafton men jag har väl ett förslag att ta till men jag vet inte om jag vågar prova det för att se hur det ser ut på.


På tal om något helt annat.. Något jag aldrig kommer att förstå är varför folk har mer än ett täcke i sängen. Är de så frusna kan de lika gärna köpa ett extra varmt för att kompensera. Samma som när några som lever tillsammans har varsitt täcke, det är väl närheten man är ute efter? Det är två saker som inte kommer komma innanför mina (eller våra, vem nu den andre skulle kunna vara) är dubbelsäng eller två täcken. Hundratjugo centimeter är det ultimata, den går att nyttja för två vänner som sover utan att bli trång och den uppmuntrar ett par att gosa närmare varandra.

Droppar

Det är illa när till och med min bägare börjar rinna över av att höra självförnedring eftersom jag anser mig vara ganska kunnig inom det området.

För hur mycket jag än klagar över mig själv, över att jag känner mig ful, fet och värdelös så kunde saker och ting ha varit mycket värre. Jämför jag mig med Roseanne Barr så som hon såg ut den uråldriga serien från åttio/nittio-talet är jag rätt och slätt ett bombnedslag. Om jag inte jämför mig med alla mina tjusiga vänner utan istället med a-lagarbänken här i Kumla så är jag ljuvlig som ett smultronsnår i sommarsolen.

Jag är underhållande, smittar med mitt skratt, lagar utsökta våfflor, klär i det mesta jag tar på mig eftersom jag faktiskt har smak för vad som passar min lekamen, jag är kort och gott underbar för någonstans får gränsen gå.

Visst, jag har mina sämre dagar där jag vill kräkas ur allt jag har på insidan, då jag inte vill se mig i spegeln eftersom det enda jag ser är en barbapappa men egentligen vet jag mycket väl att det mesta av det inte sitter i kroppen utan i ögonen och hjärnan.

Samt att nu är det ju snart dags för nytt år då man kan lova sig en massa idiotiska löften man aldrig kommer hålla, jag önskar bara att jag var rik nog för att kunna skaffa mig ett träningskort. Det är en sådan härlig ironi, de enda som har tid med att träna är de som är arbetslösa men de har istället inte ekonomin för att klara av att betala det. Ljuva värld!

Dags att återgå till julklappsinslagande och frukostätande, jag kan inte få in det att det är jul i morgon.

Med risk för att verka tjatig

Någonstans trodde jag att en profilbild skulle föreställa personen som ÄGER profilen, inte avkomman de producerar. Eller så är det en armé av spädbarn som kommer ta över världen snart eftersom de uppenbarligen är smarta nog för att skapa konton, föra sociala liv på internet, konspirera till maktövertagande och liknande.

Varför envisas alla med att försvinna? Varför kan de inte bara lägga in bilderna i album, varför måste de pressas upp överallt? Jag vill se hur NI ser ut, inte era barn. Vill jag titta på dem så tittar jag väl banne mig på andra bilder. Jag ska ta bilder i toaletten när jag har suttit riktigt länge eftersom avföring också är en del av mig för att se reaktionerna men eftersom jag inte är smaklös så tänker jag inte göra det.

Människan har avlat hela tiden eftersom det är det som är meningen så varför skulle alla bli så imponerade nu? Det finns en film som heter Children of men eller liknande, det var där någonstans jag började inse att jag förmodligen har lika stort hjärta som Grinchen och jag skiter fullständigt i det.


Någon som har sett julstämningen förresten? Jag tror att jag har tappat bort den och jag börjar sakna den.


Dagen har gått åt till att vara extremt bakfull och min kropp stoltserar med ett antal nya blåmärken och bulor, jag trillade nämligen ur sängen under natten för att jag inte kunde hålla balansen. Min säng rör sig uppenbarligen. Träningsvärken är gnagande i benen och min vänstra stortå är skinnflådd. Varför? Pepparkaksfest. Vin, apfelkorn, päron baja och öl. Totalstudsande till 2 unlimited. Min ursäkt till det? För att jag får dansa till det eftersom det är min barndom. Japp. Ursäkter till absolut allt.
Pirates rule.

Så var det dags för karusellen

Idag var det sista dagen på min praktik, igår var det avslutning med examensbevis och sådant där crap som hör till.

Så nu börjar verkligheten och jag stirrar mig blind på platsbankens hemsida eftersom det numera är mer engelska än svenska ord och ordbajseriet är på hög nivå. Varför kan de inte bara skriva telefonförsäljare istället för: "Vi söker DIG som är FRAMÅT inom MERCHANDISE och MANAGEMENT" och liknande. Som arbetssökande ska man tänka på sin ansökan för att inte använda klichéfraser men de som har jobben får formulera annonserna bäst fan de vill. Uppenbarligen är många arbetslösa av den enkla anledningen att de inte hittar arbetena mellan alla "fina" ord.

Så nu har jag återigen sänt en elektronisk, tafatt ansökan till något som kanske kan bli mitt
drömjobb.

Däremot är det i Umeå. Sjutto djävla mil från allt jag har kärt men jag blir ju nästan granne med Slams, "bara" cirka fyrtio mil till henne. Jag kommer ha förbannade isbjörnar till grannar och även om jag inte har något emot Norrland som jag tycker är ganska fint så undrar jag bara hur resten av verkligheten kommer se ut.  Som det lilla faktumet att arbetet ska tillsättas i januari och jag har tre förbannade månaders uppsägningstid med små chanser att hitta någon stackars djävel som vill ha den tidigare och allt mitt BRÖTE jag har samlat på mig. Gissar på att jag kommer få magasinera allt någonstans och sedan bo i ett hål med säng och lampa för att underlätta flytt.

Jag skulle bli överlycklig över att få arbeta som guldsmed men allt där runt omkring?

Det kunde ha varit roligare.

Förbannade, djävla, idiotiska, förbannade, KUKHUVUDEN!

"Nej, jag ska behålla för att jag har redan tagit bort en gång och det gör jag inte om!" måste väl vara en av de vanligaste ursäkterna för att behålla barn. Vad sägs om att alla förbannade idiotiska honor med tickande klockor tänker över saker och ting, situationen för stunden och SER TILL ATT SKYDDA SIG?!

Det är inte en ursäkt att ta till, om man nu inte vill göra något sådant en gång till så SKYDDAR MAN SIG. P-piller är inte så förbannat dyrt, kondomer må vara tråkiga men de fungerar större delen av fallen, spiraler finns för de som inte tål hormonerna så vad fan är problemet?

Jag blir så förbannad att den största önskan för stunden är att göra en riktig snorloska som sedan skall placeras i ansiktet på alla förbannade konor i världen som tar till det där. Vad sägs om att skaffa sig bättre män som kanske vill vara delaktiga? Jag må vara en barnahatare av stora mått men jag är väl fanimig inte så förbannat korkad att jag skulle ta till sådant! Mina småsyskon kan säkerligen räknas som plåsterbarn varav min yngste bror knappt kommer ihåg att mamma och pappa har bott tillsammans, hur djävla roligt är det på en skala?

Alla djävla slampor borde tvångsteriliseras för att komma till verkligheten, sedan kan de fanimig sitta och ruttna bort på en ö med stulna babianbarn som sakta svälter ihjäl för att deras kroppar inte kan ge dem vad de behöver.

Nej, jag tänker inte vara snäll och förstående, jag skiter i att jag kanske kommer komma i en sådan situation själv någongång för även om jag inte har några planer på att bli förälder så har jag vett nog att tänka på andra. Ibland är det bättre att låta saker vara intet istället för att säga "Tänk om mitt barn hade kommit på botemedlet mot cancer?!" och sedan våndas över det. Själar återföds och jag tror inte ödet skulle låta en sådan stor sak försvinna i en abort om det nu är meningen att ett sådant botemedel ska uppfinnas.

Spontana utbrott är härliga, pulsen blir så skrämmande hög då och den där känslan av maktlöshet gör mig tokig.

För att avsluta mitt vredesutbrott tänkte jag skriva ett antal svordomar till.

Helvetes, djävlars djävlar, fan och hans moster, könsord, könsord, sexförsäljare, fuktig sommaräng, utstickande klump, svordom, bomber och granater, Reinfeldt, EU, Förenta amerikanska-djävla-staterna.Moralkakor och predikningar betackar jag mig för även sådana saker som: "Du kan faktiskt inte säga något om det där för det kan vara si och så och ditten och datten och blädiblä" eller att abort är mord. Ibland kan mord vara saker som är nödvändiga, hur illa det än må låta.


Homo idiotsapiens, jag förbannar att jag är en av dem jag med.

Fet chans

Väl hemkommen strax efter halv tio så ligger det ett brev från vården med ett knattrat brev från psykologen/psykoterapeuten:

"Jag fick Ditt meddelande om att Du inte ville ha några nya tider och jag respekterar naturligtvis Ditt beslut. Jag vill ändå förmedla till Dig att den uppfattning jag fick under våra samtal var att Du inte alls mår bra och jag tror att Du skulle kunna få hjälp via någon form av psykoterapi. Om Du känner att Du trots allt skulle vara motiverad att fullfölja de bedömningssamtal vi inlett är Du varmt välkommen att höra av Dig till mig på telefonnummer [...] eller till mottagningen."

Nu var det så dags att komma fram till det, uppenbarligen så lägger jag mina egna åsikter i andras ansikten också eftersom det inte var det jag fick intryck av. Inte en chans att jag tänker fullfölja det, vissa saker är inte ens jag envis nog att ta itu med. Vissa väderkvarnar får vackert stå utan att det kommer en riddare och försöker slå ner dem.

Sova kan man göra när man är död

Vad är det för nytta med att lägga sig i sängen innan tolv när jag ändå bara vaknar mitt i natten antingen av mig själv eller av mardrömmar? En poltergeist rev ner allt i mitt badrumsskåp och jagade mig ut ur lägenheten eftersom jag blev skräckslagen, det enda jag hann riva med mig att skyla mig med var min rosa morgonrock som av någon mystisk anledning hängde i hallen.

Återigen blev det att sova med tänd lampa och försöka tänka på musik för att inte valsa in på farliga tankar som bara kommer starta fantasin. Resultatet idag är att jag är trött, trött,  TRÖTT.

Lade mig i sängen halv elva ungefär, spelade DS till halv tolv för att avsluta med lite framtids- och pengaångest samt försök till att lugna ner mig själv med att det inte är så förbannat farligt, att jag faktiskt kommer klara av det.

Vad lär jag mig av det här då? Antingen behöver jag en lobotomi för att slippa tankesnurrande innan jag somnar vilket säkerligen inte gör drömmarna bättre eller så skiter jag helt enkelt i att lägga mig i sängen innan tolv.

Nattliga äventyr

När jag var liten var jag mörkrädd, jag vågade aldrig gå runt pappas hus med lugna steg hur mycket jag än försökte att behärska mig. Första delen var inga problem men sedan blir det KOLSVART och hjärtat börjar krypa upp i halsgropen, sista delen sprang jag alltid som om jag hade demoner i hälarna. Jag minns att jag gick samma runda när jag var sjutton eller något liknande och jag lyckades visserligen gå runt även om allt på insidan vrålade åt mig att jag skulle springa.

Det första egna hemmet (eller, mitt och min väns första egna hem) var lika illa det, där spökade det vilt och jag rusade alltid till min skrivbordslampa, tände den och stirrade sedan stint ut i rummet.  Det skulle faktiskt inte ha förvånat mig om det hade stått stelnade monster i sann lek-anda (ett två tre - rött ljus för de som har lekt den) med klorna utspärrade mot mig. Jag försökte att gå lugnt med även om det kanske såg lugnt ut i andras ögon var alltid paniken i närheten.

Jag tycker att det borde kunna bli bättre ju äldre man blir men icke, jag pratade en gång om det på en familjemiddag och en medlem i denna höll med om mörkrädsla medan hennes sambo fnös och tyckte att det var ju precis samma saker som när det är ljus bara att man inte ser dem. Så jag är väl på sätt och vis glad över att jag håller fantasin igång med att vara mörkrädd även om det får mig att tänka på en serie av Joakim Pirinen.

Samma sak är det i den här lägenheten, jag rusar snabbt genom hallen med hjärnan full av lallande småsånger för att slutligen slänga mig på knappen. För några dagar sedan var jag faktiskt tvungen att sova med en lampa tänd eftersom jag drömde precis innan jag vaknade till så att det blev precis samma effekt som om någon i rummet hade sagt något högt. Att då sova själv och vara vaken med sin egen fantasi gjorde det inte lätt, önskade ganska mycket att min stereo hade varit ikopplad och inte nära skrothögen för att skrämma bort alla nattliga maror. Det finns säkerligen en vetenskaplig förklaring på att det låter som om det är röster precis när man vaknar så att man tror att det är det som har väckt upp ur sömnen. Fast jag litar inte riktigt på vetenskapen, det är väl det som gör mig mörkrädd.


Tack och lov så är det inte ofta som det blir så, jag får vara tacksam för det lilla här i världen vilket gör att jag kan sluta tänka på att köksavloppet stinker apa så fort någon annan får för sig att diska. Kan de inte lära sig av mig och endast diska i nödfall? Pft, amatörer.

Det meningslösa i meningslösheten

Ja, jag är feg ibland. Istället för att ta det på tiden som var uppsatt så ringde jag med flit under lunchtid för att prata in ett meddelande om att jag inte tänker komma till psykologen/psykoterapeuten mer. Jag tänker inte heller byta till någon annan nisse för nu. räcker. det.

I helvete heller att jag tänker gå till ännu en för att börja om från början, kan de inte börja läsa journalen istället för NÅGON måste ju ha gjort noteringar vid det här laget så att de kan ställa några förbannade ledande frågor?!

Icke då, berätta, berätta, berätta... Det är det enda som det går ut på hur mycket jag än försökte påskina att jag tyckte det var ganska jobbigt. Det roliga är att de två saker som jag tycker är allvarliga viftades bort som om det bara var en fotnot om vad jag hade ätit till middag. Eller så var det väl jag som TRODDE att jag var tydlig om det men skadan var redan skedd och jag undvek smidigt ämnet utan att ens tänka på det. Efteråt så kändes det som om jag hade missat något viktigt vilket var sant.

Så nu skiter jag i vården och jag återgår till det förhållande jag hade tidigare, tandläkare och akutsjukvård om jag bryter mig eller något annat lättläkt för det här tror jag inte  på.

Jag känner med alla andra som sliter med att få hjälp för det lilla jag har skrapat på ytan är nog för att jag ska tycka att det är jobbigt. Nu återgår jag till "Själv är bäste dräng!" och självhjälp för, tro det eller ej, jag börjar faktiskt må bättre och jag tror inte jag har mycket att tacka vården för.

I helgen ska jag göra våfflor, dricka vin och glömma bort verkligheten. Lysande.

Vissa är nog kokta i avföring

Ju mer jag hör om vissa objekt av arten homo sapiens desto mer förstår jag vilka sorgligt egoistiska varelser vi är.

Visserligen är jag väl en smula gammeldags (ska det vara med e eller a?) med att tycka att ett barn ska ha två föräldrar som åtminstone försöker vara tillsammans innan pjuklarven är född. Varför måste så många vara så förbannat själviska för?! Är verkligen abort en sådan vidrig sak att ta till även om det kanske är det bästa för stunden? Det är inte ofta det är moraliskt försvarbart att prompt behålla bara för att när den andra parten totalvägrar föräldraskap, vad är det för en barndom att få? Växa upp med en förälder? Det ska mycket till för sådant beslut, som att fanskapshonan har väldigt, väldigt svårt att avla och absolut vill avla av sig eller något liknande. Men att behålla bara för sakens skull, hallå.. Ni sitter inte i sjön.. Det finns många år kvar att avla på, varför måste alla ha så förbannat, djävla bråttom?

Är det inte dags att tänka på barnet kanske? Att det faktiskt är ganska trevligt med två föräldrar inte bara ur känslomässig synpunkt utan även praktisk synpunkt. Jag kan tänka mig mycket roligare saker än att vara ensamstående mamma där det troligen är väldigt intressant att försöka pussla ihop arbete, barnomsorg och ett liv på samma gång.

Men icke.. Ingen lyssnar på mig. Det är väl därför jag troligen aldrig kommer vilja avla av mig, för att jag vill att ungfanskapet ska få så bra som möjligt vilket är svårt att göra numera.

Är det inte lättare att skaffa ett djur  om man nu vill bry sig om något? En katt är lättare att göra sig av med när man tröttnar, det blir alltid ett sabla liv om man avlivar mänsklig avkomma.