Och kom inte med det där nu igen

En vanlig reaktion när jag berättar för någon att jag har fastnat i träsket med Kronofogden är den där lite översittande minen följt utav "Ja, JAG skulle då AAALDRIG gå med på något sådant." precis som om jag är dum i hela djävla huvudet bara för att jag för en gångs skull gjorde något snällt. Det är ingen som verkar bry sig om att jag trodde att det var en person som gick att lita någorlunda på utan det är bara jag som är korkad för att jag var så dum att jag gick med på det.

Nästa andetag brukar vara "Men det är ju bara att betala och så är det ute ur världen." vilket gör mig ännu mer ilsk. Visst, det stämmer väl men varför ska jag bara sitta där och betala för någon annans snedsteg? Det gör mig rosenrasande att veta att han med all säkerhet kommer komma ur det här för uppenbarligen behöver man vara skolad i det här ämnet.

Jag fick veta att den andre personen hade bestridit det medan jag inte hade gjort det. Vart skulle jag ha gjort det egentligen?! På delgivningspappret står det klart och tydligt att det bara är ett papper som visar att jag har tagit del av informationen, inte att jag tar ställning till det men uppenbarligen läste jag inte tillräckligt noga för uppenbarligen är det då man ska överklaga vilket han har gjort vilket betyder att det är jag som helt plötsligt ska betala över tolvtusen kronor för att han är ett djävla arsle som inte klarar av att leva själv även om han är över fyrtio år.

Nej, jag har inte bara suttit och tittat på breven när de har kommit, jag har haft kontakt med sådana som arbetar inom Kronofogden men uppenbarligen är de inkompetenta där med och ger inte ut sådan information. Det är skit samma att jag inte behöver betala av det för att det är en som känner sig skyldig till att jag hamnade i den här situationen. Det är skit samma det med. Det som irriterar mig är att han kommer undan!

Om jag vore stor och stark samt hade tillgång till vapen så skulle jag troligen gå hem till honom och meja ner honom, för även om han kommer undan så ska han få ont av det. Hur ska jag kunna anlita ett inkassoföretag som privatperson när jag knappt vet vad jag ska ta för något, rådet är visserligen bra men det är säkerligen dyrare för mig att betala dem samt om han ändå inte betalar så har jag ju i slutändan fått betala ännu mer. Jag vill ha ett sådant där mygelföretag som driver in det, som hotar med att knäcka benpiporna på honom om han inte betalar.

Visst, det går att stämma honom men det står ju ord emot ord och uppenbarligen så verkar de tro på honom så. Samt att om jag inte vinner så får man stå för hela kalaset själv och någonstans inbillar jag mig att advokater är dyra påhitt.

Jag känner mig alldeles handlingsförlamad, jag är som ett rådjur som stirrar rakt in i billyktorna istället för att hoppa åt sidan. Jag vet inte var jag ska börja och jag vill bara få ett nervöst sammanbrott, bli inlåst på ett hospital för att slippa allt.

Men jag har inte ork till det heller.


Så behandla mig inte som om jag vore dum i huvudet. Säg inte de där förbannade översittarkommentarerna om att ni minsann aldrig skulle ha gjort så för de sårar något grymt. Tar någon av läsarna åt sig så har väl denne uppenbarligen sagt något men det här är mer riktat rakt ut till alla jag har andats om det till. Det verkar som att så fort man säger något om sådant här så har alla svar på hur duktiga de är som inte har gjort något sådant.

Men visst, jag är ju uppenbarligen dum i hela huvudet, det är ju bara att titta på det senaste året så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback