Fältstudie

En Alv är lättast att finna på bibliotek, bland ungdomsböckerna, engelska avdelningen med dito böcker, serierna eller i den bekvämaste fotöljen utan alltför mycket folk runt omkring. Hon tycker om lugn och ro och tar helst andra människor i lagom doser, helst mindre grupper av närstående men större går att tolerera om det finns rusdrycker att lätta upp tungan och hämningarna med.

Den personliga lyan består av högt värdesatta ägodelar, varav en bokhylla och en guldsmedsbänk med tillbehör är det som har första platsen i hennes hjärta. Diverse saker med ordet "Nintendo" stämplat på sig i rött försvaras med näbbar och klor om något skulle hota dem.

Att närma sig en Alv går aldrig att sätta regler på, det lättaste är att försiktigt visa sin närvaro, presentera olika positiva saker såsom litteratur, spel, musik (med rätt inriktning förstås) för att lugna ner misstänksamheten. Hon har visat sig kunna vara mycket misstänksam mot många och släpper inte gärna in vem som helst i sin privata lya om det inte är någon yttre påverkning som visar effekt. Många studier har utförts och det har kommits fram till att det klassiska med så kallad personkemi är det lättaste sättet att se om det går att närma sig. Hon har för vana att visa lite allt eller inget-tendenser när det gäller närmningar och de som kommer intill kan känna sig utvalda och kan se fram emot mycket underhållande tid i framtiden.

Kännetecken:
De yttre attributen har varierat sig mellan åren alltsedan studierna påbörjades och grundade sig vid början av den personliga utvecklingen med en förkärlek för svarta plagg och spetsiga saker. Hon kunde ses sitta framför elektroniska hjälpverktyg där hon försiktigt studerade andra livsformers beteenden och fann på så vis en grupp. Det har sedan verkat bli en nedgång i personlig utveckling på grund av grupptillhörande med vissa tvång för att sedan sakta återkomma till någon sorts likhet med det som var. Känns oftast lättast igen på korta kjolar, benvärmare i mörkare toner som svart, rött, brunt och även med vissa randiga inslag.

Verbala kännetecknen:
Hör man en ettrig, klagande röst som verkar hacka på allt och alla är det troligt att det finns en Alv i närheten och det gäller att försöka lyssna i flera nivåer. En ordbok har försökts att utformas för att förstå vissa återkommande läten men de ändrar sig för ofta för att kunna göra någon nytta.

Hantering:
Positiva resultat har iakttagits på ärlighet, nattliga aktiviteter involverande varma drycker, djupare ljudutbyten och regelbundna naturutflykter. Reagerar även mycket positivt på insläpp på andras personliga territorium och skratt.



Någonstans hade jag en fundering på att göra det lite seriöst, men jag orkar inte redigera det. Det var bara ett försök till att känna att det inte är jag som är värdelös utan den andre. Senaste tiden har tagits upp av mycket framtidsångest och funderingar vilket jag faktiskt inte har sett något behov av att redigera tidigare men stöter man på idioter så har man väl inget annat val och jag behöver intyga mig själv om och om igen att det inte är något fel på mig.

Det är inte jag som är hämmad, det är han.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback